Plasztikai sebészet a szépség szolgálatában

A formás idomok, az ideális testsúly, a feszes bőr mindannyiunk álma, ám életmódunk, az elhízás, vagy a kor azonban aktívan tesznek a magabiztosság és a saját külsőnkkel való elégedettség ellen. Bizonyos esetekben diétával, edzéssel elérhetőek a kívánt formák, de genetikai adottságaink, vagy netán a sérülések, balesetek következményei kizárólag a plasztikai sebészet segítségével változtathatóak meg, korrigálhatóak.

Plasztikai sebészet a szépség szolgálatában

A plasztikai sebészet eredete

Az orvostudomány e területe az ókortól kezdve jelen van, s a rekonstrukciós és esztétikai jellegű sebészet azóta hatalmas fejlődésen ment keresztül, mind a korrigálható testrészeket, mind a felhasználható eszközöket, módszereket illetően. Az implantátumok egyre biztonságosabbá válnak összetételükben, beültetésük módjában, és szinte már nincs is olyan testrész, amelyet ne formálhatnánk a plasztikai sebész szikéje és szakértelme által.

A legnépszerűbb beavatkozás

Az érdeklődési kör középpontjában kétségtelenül a mellplasztika áll, hiszen minden hölgy álma a formás, és adottságaihoz illeszkedő méretű mell. Természetesen olyanok is akadnak, akik vagy betegségből, vagy kényelmetlen méretekből kifolyólag fekszenek a műtőasztalra, sőt, arra is lehetőség van bizonyos esetekben, hogy a mellplasztika TB támogatással történjen meg. Budapest klinikái profi szakemberekkel, és számos sebészeti eljárással állnak az érdeklődők rendelkezésére, hogy a tükörből visszatekintő kép valóban olyan legyen, melyet megálmodtak maguknak.

Fogyás utáni has

Mivel fogyás alkalmával elkerülhetetlenül megmarad a kinyúlt bőr, ennek eltávolítására az egyetlen út a plasztikai sebészet és a hasplasztika. Míg a hason, csípőn megmaradt bőr eltávolítása egyértelműen esztétikai célokat szolgál, addig a zsírleszívás akár egészségi okok miatt is javasolt lehet, természetesen az egyéni adottságokat figyelembe véve.

Plasztika a szépség és egészség szolgálatában

Az arc életünk minden pillanatában szem előtt van, így magabiztosságunk szemhej-plasztikaszempontjából nagyon fontos, hogy vonásaink, bőrünk olyan legyen, amivel elégedettek vagyunk. Ezt szolgálják többek között az arcplasztika, az orrplasztika, vagy éppen a szemhéjon végzett beavatkozások. A saját zsírral történő ráncfeltöltés lehetősége mellett a teltebb ajkak, vagy a garantált eredményeket produkáló haj be-, és átültetés sem lehetetlenek már manapság. Formálható a popsi, a vádli, de intim területeinken is mód van arra, hogy a nem szívlelt formákon változtassunk. A korszerű technológia és a választott sebész szakértelme olyan végeredményhez vezethetnek, mely lehetővé teszi akár életünk megváltoztatását is.