A plasztikai sebészet a 21. században

A vonzó külső és a megjelenés napjainkban rendkívül fontos szerepet kap, legyen szó akár munkavállalásról, akár párkapcsolat kialakításáról, az önbizalom megléte, vagy éppen annak hiánya, rányomja bélyegét életünkre. A tökéletes külsőről legtöbben csak álmodnak, de a diéta és a testmozgásra való odafigyelés mellett a plasztikai sebészet is lehetőséget kínál arra, hogy korrigáltassuk magunkon. Hála a modern orvostudománynak, ma már létezik szemhéjplasztika is, mellyel maradandó nyom nélkül változtathatnak az orvosok arcunk kinézetén.  A legújabb technikáknak köszönhetően már nem csak a mellel kapcsolatos műtétek történhetnek esztétikai céllal, hanem a fenékkel kapcsolatos problémákkal is képes megküzdeni a legjobb plasztikai sebész.

A mellméret korrekciója a legjobb plasztikai sebész által

A súlycsökkenés velejárója a mellek állapotának megváltozása. Már akár a mellméret korrekcióharmincas évek elején is elkezdhetnek lógni a keblek, ami tulajdonosaik esetében gyakran okoz önbizalomhiányt. A mellfelvarrás nem csak a fiatalos feszességet adja vissza, de segítségével korrigálható a keblek eltérő mérete, vagy a túl nagy mellbimbók is kisebbé varázsolhatóak. Több műtéti technika alkalmazása is lehetséges, s ezek függvényében eshetnek a metszések a mell alatti redőbe, a hónalj árokba, vagy a bimbóudvar határára. A mellfelvarrás esetében a szakember igyekszik úgy megejteni a metszéseket, hogy azok a varratszedés után láthatatlanok legyenek. Az eljárást követően speciális, leszorító melltartót kell viselni, és kerülendő a sportolás egy darabig.

A legnépszerűbb arcplasztikai beavatkozás

arcplasztikai beavatkozásHasonlóan problémás lehet a szemhéj, hiszen bizonyos esetekben már  látást is zavarhatja. Hogy teljes arcplasztika, netán homlok- és szemöldökplasztika, esetleg kizárólag botoxkezelés szükséges a kívánt eredmények eléréséhez, ez mindig egyéntől függ, ám van valami, ami töretlen népszerűségnek örvend évek óta, ez pedig nem más, mint a hyaluronsavas ráncfeltöltés. Maga a bőr alá beinjekciózott anyag egyébként természetesen is jelen van a bőrben, ám mennyisége az évek előrehaladtával csökken, innen a hidratáltság hiánya.  A hyaluronsav mesterséges bejuttatásával megvalósítható az arcbőr fiatalítása, és az eredmények akár egy éven keresztül is élvezhetőek. Az eljárás mindössze 15-30 percet vesz igénybe, a páciensek pedig az érzéstelenítésnek hála, nem